آیا ظروف مسی ماشینی (کارخانه ای) با دستی تفاوت دارد؟ کدام یک از این ظروف بهتر هستند؟ چرا پس از چند بار استفاده و پخت غذا در این ظروف داخل آن سیاه می شود؟ پاسخ این است که دلایلی بسیاری در رابطه با سوال اول وجود دارد که می توان گفت ظروف مسی به دو روش پرس شده(ماشینی) و دستی کوره ای ساخته می شوند. در روش دستی کوره ای ظروف تولید شده ضخامت بیشتر و چکش خواری دارند و قلع کاری داخل ظروف نیز بادوام تر است همچنین این ویژگی را نیز دارند که غذا دیر می سوزد و از سوختگی غذا جلوگیری می شود.ظروف مسی در میان انواع ظروف دیگر از لحاظ جنس و … برتری دارد چرا که شمار زیادی از پزشکان به خاصیت فلز مس برای حفظ سلامت و بهداشت غذا توصیه و اغرار نموده اند. توجه داشته باشید که قسمت داخلی این محصول از پس از استفاده از مواد و خوراکی های ترش و اسیدی سیاه رنگ شود در این حالت نگران هیچ چیز نباشید زیرا با شستشو با مواد تمیز کننده(مایع ظرفشویی و اسکاج ) این مشکل رفه خواهد شد اما توصیه می شود که برای طبخ غذاهای ترش در ظروف مسی خودداری کنید.
بعضی از افراد به دنبال حاشیه در استفاده این ظروف مسی هستند مثلا همین چند روز پیش یکی از کاربران ما تو قسمت نظرات نوشته بود که من مقاله استفاده ظروف مسی مفید یا مضر؟ خوندم و سریع رفتم چند قلم مس خریدم و توش غذا پختم طعم بسیار خوشمزه ای به غذام داده بود ولی داشتم دنبال یه مطلبی می گشتم که دیدم تیتر زده هشدار از ظروف مسی استفاده نکنید چرا که سرطان زا هستش پاک گیج شدم الان کدوم یکی از این ادعا ها واقعیت داره؟ در پاسخ به این کاربر عزیزمون می تونم بگم که کاربرد و استفاده از ظروف مسی یک قدمت 1000 ساله واسه خودش داره کدوم یکی از بزرگ ترای ما مادربزرگ و پدربزرگ های ما سرطان داشتند؟ سرطان توی آدمای امروزی بیش تر هستش یا بزرگترا و آبا و اجداد ما که از ظروف مسی توی پخت و پزشون استفاده می کردند؟ قضاوت این موضوع با خودتون باشه. راستی این نکته برای شما جالب به نظر نمی آید که چرا این سایت ها در قبال ارزش ها و صنایع دستی با قدمت ما گارد دارند یا اینکه چرا منبع موثقی راجع به حرف شون به شما ارائه نمی دهند؟ چرا دادندگان همین سایت های غیر معتبر درباره مضررات استفاده از تفلون و چدن و… که ظروف امروزی محسوب می شوند مردم رو آگاه نمی کنند و به دل اونا هراس نمی اندازند؟
یکی از عمده ترین مشکلات ها در بحث بیماری و سرعت رشد و همه گیر شدن اون در داخل ایران می دونید چیه ؟ ساده ترین جوابی که میتونم به شما بدم این هستش که کشورای غربی اول اومدن روغت جامد رو به ما معذفی کردن و بعد از مزایای این روغن ها به ما گفتن بعدش اومدن گفتن که این روغن ها مضر هستش و باید از روغن مایع استفاده کنید که ما هنوز درس عبرت نگرفتیم از ماجراهای قبل بدن انسان ها در روز به شش میلیارد یون مس یعنی یه چیزی حدود 6000000000 داره که ما این نیاز رو از هیچ راه دیگری جز پخت و پز در ظروف مسی و جذب این یون ها توسط غذای طبخ شدن نداریم، اگر که ما از ظروف مسی استفاده نکنیم تنها راه چاره مون استفاده از ظروف امروزی مثل تفلون و چدن و … که همه این ها خودشون یه عامل مهم برای ایجاد سرطان هستند میشیم.